Puiden vetolaite Moottorikelkkaan tai Mönkijään

Katso käyttövideot:

Puiden veto moottorikelkalla

Puiden veto mönkijällä

Tuote on hyödyllisyysmalli suojattu.

puunvetolaite kuva 2
Puiden vetolaitetta voidaan kutsua myöskin nimellä:
Juontopulkka tai Juontolaite, joka soveltuu tuulen-kaatojen, sahapuiden, kuitupuiden ja polttopuurankojen juontoon tiheästä metsästä, vetojuhtana voi olla moottorikelkka , mönkijä tai joku muu maastoajoneuvo kuten hevonen.
Aja vetolaite tukin tyven puoleisen pään viereen, puu saadaan pyöräytettyä kyytiin vähäistä voimaa käyttäen, esim. kaatoraudalla tai tukkisakseilla.
Jos olet ajanut ennakkoon ajoreitin jäljet tukin vieritse, on liikkeelle lähtö helpompaa, reipas alkunykäisy varmistaa liikkeellelähdön. Vetolaitteessa olevat muovilevyt estävät laitteen tarttumasta maaston epätasaisuuksiin. Vetolaitteessa kulkee kuitupuutkin.
Puut on helppo kiinnittää laitteen mukana tulevalla riimulla.Epätasaisessa maastossa kannattaa kiinnitys tehdä kuormaliinalla. Puiden purkaus ”laaniin” teloille helpottuu korottamalla purkupaikka esim, kuormalavoilla.
Vetolaite ei vaadi suurta tilaa varastoinnissa ja kulkee useimmissa henkilöauton takakontissa työmaalle. Mitat kokoon taitettuna 90 x 100 x 15 cm. Paino moottorikelkan vetokytkimellä n. 28kg, Mönkijän vetokytkimellä n. 30 kg Puiden veto onnistuu myös mönkijällä.
Kuin myös moottorikelkalla tiheästä metsästä.
Vetolaite kytkettynä telavetoisen mönkijän perään jolla kulkee hyvin painavampikin koivutukki tai vaikkapa useampi sähköpylväs. (Kuva otettu Metsäkeskuksen pilkepäivillä Toivalassa) Vetolaitteeseen saa myös lisälaitteena latuhöylän.